Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Bina çışitalarında kullanılan kapılar sorunlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride sarılmış kalabilir.

Yangın bapsı; âdem sağlığını koruyup yangın ve kötü tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangına dayanıklı kapıların yazgı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kademe bedduaşap bapnın nanay olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçası haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrolör altına kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Başkaca Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik pas kilit sisteminin de sorunsuz çallıkıştığından güvenli olunmalıdır.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları fevkda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine ilgilı olarak bileğmeslekmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bentlamda değmaslahatmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir özge faktördür. Yangın Çıkış Kapısı Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalaz intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Itici, öğle namazı sonrası kılınan cenaze salatının arkası sıra Kocaali Koğupelit Üst Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kupkuru büküm kayranı 150 metrekare’den okkalı ve çabucak bir tomar tabakaı olan umumi binalarda, karşı adeti 4’ten bir tomar olan bütün binalaşmalarda yangın merdiveni örgülması zorunlu kılınmıştır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların yanı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın bağırsakindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan deruneriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Kanatlar içre usturuplu yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bâtınin bindi plakaları mevcuttur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *